WordPress Content Management Systeem

Het is uitgegroeid tot een volwaardig CMS-systeem, waarmee je zelfs je eigen webwinkel kunt bouwen. Wereldwijd wordt WordPress nu ingezet voor persoonlijke en commerciële doeleinden, voor kleine, maar zeker ook voor grote merken.

Toegankelijk opensource CMS

WordPress is toegankelijk, gebruiksvriendelijk en een veelgebruikt opensource CMS. Opensource betekent dat het gratis is, maar ook dat veel mensen dagelijks meehelpen om het te verbeteren. Problemen met het systeem of met de beveiliging ontdekken zij vaak snel en worden door samenwerking snel verholpen.

Gebruiksvriendelijk voor elke behoefte

De basis van WordPress heeft niet veel opties. Dat maakt het CMS makkelijk te beheren en het plaatsen van artikelen is kinderspel. Die basis is goed inzetbaar voor kleine, eenvoudige websites. Maar ben je op zoek naar een tool voor een complexe website? Dat is ook geen probleem. De online community voorziet in een groot aantal uitbreidingen, de zogenaamde plug-ins, en thema’s zijn vaak gratis. Er is altijd wel een plug-in te vinden die jouw website precies naar wens maakt.

Optimale online vindbaarheid (seo)

Ook voor wat betreft de zoekmachine-optimalisatie is de basis van WordPress al goed bruikbaar. Maar je kunt jouw website nog seo-vriendelijker maken door het installeren van relevante plug-ins die jouw online vindbaarheid compleet maken.

Bekende WordPress websites van Nederlandse bodem

Bekende WordPress websites Internationaal